Zonnepanelen Vries
Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

Zonnepanelen is slim besparen

Zonnepanelen leveren een positieve bijdrage aan het energieverbruik. Daardoor bespaar je ook geld! Ook jouw dak is geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Doe de dakscan om te zien welke mogelijkheden er zijn.

Warmtevisie Tynaarlo

Jouw gemeente Tynaarlo heeft nagedacht over de ontwikkeling van energie en warmte in de komende  jaren. Op dit moment ligt er een concept van de Transitievisie Warmte. De gemeente verwacht dat de meeste inwoners op eigen woningniveau maatregelen moeten nemen om energie te besparen en duurzame warmte toe te passen. De bal ligt dus bij jou!

Gratis dakscan

Onze gratis dakscan geeft je een beeld van de geschiktheid van jouw dak voor het plaatsen van zonnepalen. We laten je zien hoeveel zonnepanelen je kunt plaatsen, wat de kosten zijn voor het plaatsen van zonnepanelen en wat het rendement kan zijn. Onmisbare informatie om te besluiten.

Zonnepanelen en eigen stroom

Twijfel je nog? Inmiddels zijn landelijk 1,5 miljoen huishoudens voorzien van zonnepanelen; ca 20 % van alle huishoudens. In Vries hebben dan nu ca. 400 woningen al zonnepanelen. Dat betekent dat er nog ruim 1400 woningen te gaan zijn.

De woningen die wel al zonnepanelen hebben dragen hun steentje bij aan de verduurzaming van de woning. Zij voorzien in hun eigen stroom, dus besparen geld!

Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

Zonnepanelen op 2 dakvlakken

Prijs zonnepanelen

De prijs voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen is vooraf nooit precies aan te geven. De prijs is afhankelijk van tal van factoren die bij ieder huist verschilt. Je kunt dan denken aan:

  • Geschiktheid van het dak (plat of schuin)

  • Kwaliteit van het dak

  • Ligging van het dak

  • Vermogen van de zonnepanelen (hoeveelheid Wattpiek Wp)

  • Gebruik van (micro)omvormers

  • Verbeteringen in de meterkast

  • Leidingwerk

  • Graafwerkzaamheden

  • Garanties

We geven je een indicatie van de prijs gebaseerd op een schuin dak met één legveld en een seriegeschakelde omvormer:

Wattpiek zonnepanelenTotale vermogenIndicatie KWh opbrengst per jaarKosten excl. btw
8 panelen435348031504100-4300
10 panelen435435039004900-5100
12 panelen435522047005700-5900

De prijzen zijn exclusief btw. 

Met ingang van 1 januari 2023 geldt een btw tarief van 0%. Dat btw-tarief van 0% geldt alleen voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning.

Het 0%-tarief geldt ook voor bijvoorbeeld de aanleg van kabels, het montagemateriaal en zogenoemde optimizers en omvormers. En voor de aanpassing van de meterkast in verband met de aanschaf van uw zonnepanelen.

Subsidie zonnepanelen

De overheid komt je tegemoet. Je betaalt geen btw!

Met ingang van 1 januari 2023 geldt een btw tarief van 0%. Dat btw-tarief van 0% geldt alleen voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning.

Salderen

Met zonnepanelen bespaar je flink op je energiekosten. Je kunt er zelfs aan verdienen. De energie die je terug levert wordt verrekend met je verbruik. Dat heet salderen.

Op dit moment geldt dat je de energie die je hebt opgewekt mag wegstrepen tegen de energie die je hebt verbruikt. Bij de verrekening op de jaarnota van jouw energiebedrijf  wordt voor beide hetzelfde tarief gebruikt.

Energieloket

Het Drents energieloket geeft informatie en helpt bij het vinden van de goede energiebesparende maatregelen

Zonnekaart Vries

De zonnekaart van Vries geeft voor iedere woning in Vries een beeld van de zonne-energieopbrengst. Het laat het dakvlak zien en geeft de zoninstraling weer. De meeste daken zijn geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen!

Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

Kaartfragment: Zonnekaart Vries

Je ziet het op de kaart, jouw dak is ook geschikt! Kijk zelf ook eens op de zonnekaart van Vries.

Advies of informatie ?

Uiteraard helpen wij je graag met jouw vragen over zonnepanelen. Wij informeren je over:

Wij bespreken deze onderwerpen graag met je. Wil je dat wij langskomen? Laat het ons weten.