Zonnepanelen Beilen

Veel huishoudens in Beilen hebben al gekozen voor zonnepanelen. Zij besparen nu energie en kosten. Een keuze voor slim besparen dus.

Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

Is mijn dak geschikt?

Grote kans dat ook jouw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen. Veel huishoudens gingen je al voor. In Midden Drenthe zijn ca 14.500 woningen. Bekend is dat op ca 20 % van de koophuizen zonnepanelen liggen. Dus ruim 2.200 huizen in Midden Drenthe hebben al zonnepanelen.

Gratis dakscan

Onze gratis dakscan geeft je een beeld van de geschiktheid van het dak voor het plaatsen van zonnepalen. We laten je zien hoeveel zonnepanelen je kunt plaatsen en wat het rendement kan zijn. Onmisbare informatie om te besluiten.

Prijs zonnepanelen

De prijs voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen is vooraf nooit precies aan te geven. De prijs is afhankelijk van tal van factoren die bij ieder huist verschilt. Je kunt dan denken aan:

  • Geschiktheid van het dak (plat of schuin)

  • Kwaliteit van het dak

  • Ligging van het dak

  • Vermogen van de zonnepanelen (hoeveelheid Wattpiek Wp)

  • Gebruik van (micro)omvormers

  • Verbeteringen in de meterkast

  • Leidingwerk

  • Graafwerkzaamheden

  • Garanties

We geven je een indicatie van de prijs gebaseerd op een schuin dak met één legveld en een seriegeschakelde omvormer:

Wattpiek zonnepanelenTotale vermogenIndicatie KWh opbrengst per jaarKosten excl. btw
8 panelen435348031504100-4300
10 panelen435435039004900-5100
12 panelen435522047005700-5900

De prijzen zijn exclusief btw.

Met ingang van 1 januari 2023 geldt een btw tarief van 0%. Dat btw-tarief van 0% geldt alleen voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning.

Het 0%-tarief geldt ook voor bijvoorbeeld de aanleg van kabels, het montagemateriaal en zogenoemde optimizers en omvormers. En voor de aanpassing van de meterkast in verband met de aanschaf van uw zonnepanelen.

Verduurzaming

De zonnekaart van Beilen geeft voor iedere woning in Beilen een beeld van de zonne-energieopbrengst. Het laat het dakvlak zien en geeft de zoninstraling weer. De meeste daken zijn geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen!

Zonnekaart Beilen

De zonnekaart van Beilen geeft voor iedere woning in Beilen een beeld van de zonne-energieopbrengst. Het laat het dakvlak zien en geeft de zoninstraling weer. De meeste daken zijn geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen!

Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

Kaartfragment: Zonnekaart Beilen

Kijk zelf ook eens op de zonnekaart van Beilen.

Subsidie zonnepanelen

De overheid komt je tegemoet. Je ontvangt de btw op de aanschaf van zonnepanelen vrijwel geheel terug. De Belastingdienst houdt rekening met een zgn. forfait. De hoogte is afhankelijk van de hoeveelheid op te wekken energie.

Salderen

Met zonnepanelen kun je salderen en bespaar je flink op je energiekosten. Je kunt er zelfs aan verdienen. De energie die je terug levert wordt verrekend met je verbruik. Dat heet salderen.

Op dit moment geldt dat je de energie die je hebt opgewekt mag wegstrepen tegen de energie die je hebt verbruikt. Bij de verrekening op de jaarnota van jouw energiebedrijf  wordt voor beide hetzelfde tarief gebruikt.

Energieloket

Het Drents energieloket geeft informatie en helpt bij het vinden van de goede energiebesparende maatregelen

Zonnepanelen Beilen

Ook de gemeente Midden Drenthe geeft informatie over het opwekken van energie door zonnepanelen. Kijk eens op de website van de gemeente.

Advies of informatie ?

Uiteraard helpen wij je graag met jouw vragen over zonnepanelen. Wij informeren je over:

Wij bespreken deze onderwerpen graag met je. Wil je dat wij langskomen? Laat het ons weten.