Zonnepanelen Kloosterveen

Zonnepanelen in Kloosterveen? Ook jouw dak is geld waard! Het plaatsen van zonnepanelen levert je geld op en je bespaart op energie.

Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

Kloosterveen

Kloosterveen is onderdeel van de Transitievisie Assen. Die visie van de gemeente Assen, beschrijft een globale route hoe wijken in Assen richting 2050 aardgasvrij kunnen worden. Kloosterveen is door de gemeente als startwijk aangewezen. De gemeente Assen zal nog veel onderzoek doen. Met dat onderzoek probeert de gemeente iedereen een goed beeld te geven  van de gevolgen van het aardgasvrij maken van de woning.

Zonnepanelen kopen

Met het kopen van zonnepanelen hoef je niet te wachten op de besluiten van de gemeente. Nu al kun je energie en geld besparen. Met het kopen van zonnepanelen heb je nu al voordeel. Op dit moment hebben 1, 5 miljoen huishoudens al gekozen voor zonnepanelen!

Besparen op energie

Die 1,5 miljoen huishoudens besparen op energie, zorgen al voor een beter milieu, zorgen voor een vermindering van de CO2 uitstoot en zijn duurzaam. En misschien nog wel belangrijker: zij besparen op de energiekosten. Niet onbelangrijk als u de ontwikkeling van de energiekosten volgt. Met het kopen van zonnepanelen verdien je een deel van die kosten direct terug.

Zonnepanelen en eigen stroom

Zonnepanelen leveren jouw eigen stroom. Twijfel je nog? Inmiddels zijn landelijk 1,5 miljoen huishoudens voorzien van zonnepanelen; ca 20 % van alle huishoudens. In Assen hebben dan nu ca 6.500 woningen al zonnepanelen. Dat betekent dat er nog ruim 26.000 woningen te gaan zijn.

De prijs voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen is vooraf nooit precies aan te geven. De prijs is afhankelijk van tal van factoren die bij ieder huist verschilt. Je kunt dan denken aan:

  • Geschiktheid van het dak (plat of schuin)

  • Kwaliteit van het dak

  • Ligging van het dak

  • Vermogen van de zonnepanelen (hoeveelheid Wattpiek Wp)

  • Gebruik van (micro)omvormers

  • Verbeteringen in de meterkast

  • Leidingwerk

  • Graafwerkzaamheden

  • Garanties

We geven je een indicatie van de prijs gebaseerd op een schuin dak met één legveld en een seriegeschakelde omvormer:

Wattpiek zonnepanelen Totale vermogen Indicatie KWh opbrengst per jaar Kosten excl. btw
8 panelen 435 3480 3150 4100-4300
10 panelen 435 4350 3900 4900-5100
12 panelen 435 5220 4700 5700-5900

De prijzen zijn exclusief btw. 

Met ingang van 1 januari 2023 geldt een btw tarief van 0%. Dat btw-tarief van 0% geldt alleen voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning.

Het 0%-tarief geldt ook voor bijvoorbeeld de aanleg van kabels, het montagemateriaal en zogenoemde optimizers en omvormers. En voor de aanpassing van de meterkast in verband met de aanschaf van uw zonnepanelen.

Verduurzaming

Verduurzaming telt! De woningen die wel al zonnepanelen hebben dragen hun steentje bij aan de verduurzaming van de woning. Zij voorzien in hun eigen stroom, dus besparen geld!

Zonnekaart Kloosterveen

De zonnekaart van Kloosterveen geeft voor iedere woning in Kloosterveen een beeld van de zonne-energieopbrengst. Het laat het dakvlak zien en geeft de zoninstraling weer. De meeste daken zijn geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen!

Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

Kaartfragment: Zonnekaart Kloosterveen

Kijk zelf ook eens op de zonnekaart van Kloosterveen.

Gratis dakscan

Onze gratis dakscan geeft je een beeld van de geschiktheid van het dak voor het plaatsen van zonnepalen. We laten je zien hoeveel zonnepanelen je kunt plaatsen en wat het rendement kan zijn. Onmisbare informatie om te besluiten.

Subsidie zonnepanelen

De overheid komt je tegemoet met subsidies voor zonnepanelen. Je ontvangt de btw op de aanschaf van zonnepanelen vrijwel geheel terug. De Belastingdienst houdt rekening met een zgn. forfait. De hoogte is afhankelijk van de hoeveelheid op te wekken energie.

Salderen

Salderen helpt je. Met zonnepanelen bespaar je flink op je energiekosten. Je kunt er zelfs aan verdienen. De energie die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik. Dat heet salderen.

Op dit moment geldt dat je de energie die je hebt opgewekt mag wegstrepen tegen de energie die je hebt verbruikt. Bij de verrekening op de jaarnota van jouw energiebedrijf  wordt voor beide hetzelfde tarief gebruikt.

Energieloket

Het Drents energieloket geeft informatie en helpt bij het vinden van de goede energiebesparende maatregelen

Zonnepanelen Assen

Voor zonnepanelen in Assen geeft ook de gemeente Assen informatie over het opwekken van energie door zonnepanelen. Kijk eens op de website van de gemeente.

Advies of informatie ?

Wil je advies of informatie? Uiteraard helpen wij je graag met jouw vragen over zonnepanelen. Wij informeren je over:

Wij bespreken deze onderwerpen graag met je. Wil je dat wij langskomen? Laat het ons weten.