Zonnepanelen Rolde

Veel huishoudens in Rolde hebben inmiddels zonnepanelen. Zij zorgen al voor een beter milieu, zorgen voor een vermindering van de CO2 uitstoot en zijn duurzaam. En misschien nog wel belangrijker: zij besparen op de energiekosten. Met het kopen van zonnepanelen verdien je een deel van die kosten direct terug.

Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

Warmtevisie

De gemeente Aa en Hunze heeft de Warmtevisie (Transitievisie Warmte 2021–2025)  gepresenteerd. Vanaf 2022 wil de gemeente, in overleg met de inwoners, uitvoeringsplannen opstellen. Die uitvoeringsplannen geven dan concreet aan welke oplossingen wordt gedacht om aardgas te besparen en energieneutraal te worden. Maar, je hoeft daar niet op te wachten. Bespaar nu!

Slim besparen

Zonnepanelen helpen je slim te besparen. Je daarom hoeft niet te wachten op verdere initiatieven van jouw gemeente. Het plaatsen van zonnepanelen helpt je om energie en geld  te besparen  Natuurlijk kost de aanschaf van zonnepanelen geld. Maar daarna heb je uitsluitend voordeel. Je wekt energie op en daarmee bespaar je op de afname van energie van jouw energiebedrijf. Je bespaart dus direct geld!

Zonnepanelen kopen?

Kopen van zonnepanelen is dus een goede keuze. Ruim anderhalf miljoen huishoudens hebben al gekozen voor zonnepanelen. Dus ca. 20%! In Rolde staan ca 1.800 huizen, waarvan ca 1.300 koopwoningen. Een groot deel daarvan heeft dus al zonnepanelen. Zij besparen dus al op energie en kosten.

Zonnekaart Rolde

Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

Kaartfragment: Zonnekaart Rolde

Kijk zelf ook eens op de zonnekaart van Rolde

Gratis dakscan

De zonnekaart geeft dus aan dat de hoeveelheid zon bepaalt of jouw dak geschikt is. Onze gratis dakscan geeft je een beeld van de geschiktheid van het dak voor het plaatsen van zonnepalen. We laten je zien hoeveel zonnepanelen je kunt plaatsen en wat het rendement kan zijn. Onmisbare informatie om te besluiten.

Prijs zonnepanelen

De prijs voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen is vooraf nooit precies aan te geven. De prijs is afhankelijk van tal van factoren die bij ieder huist verschilt. Je kunt dan denken aan:

  • Geschiktheid van het dak (plat of schuin)

  • Kwaliteit van het dak

  • Ligging van het dak

  • Vermogen van de zonnepanelen (hoeveelheid Wattpiek Wp)

  • Gebruik van (micro)omvormers

  • Verbeteringen in de meterkast

  • Leidingwerk

  • Graafwerkzaamheden

  • Garanties

We geven je een indicatie van de prijs gebaseerd op een schuin dak met één legveld en een seriegeschakelde omvormer:

Wattpiek zonnepanelen Totale vermogen Indicatie KWh opbrengst per jaar Kosten excl. btw
8 panelen 435 3480 3150 4100-4300
10 panelen 435 4350 3900 4900-5100
12 panelen 435 5220 4700 5700-5900

De prijzen zijn exclusief btw. 

Met ingang van 1 januari 2023 geldt een btw tarief van 0%. Dat btw-tarief van 0% geldt alleen voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning.

Het 0%-tarief geldt ook voor bijvoorbeeld de aanleg van kabels, het montagemateriaal en zogenoemde optimizers en omvormers. En voor de aanpassing van de meterkast in verband met de aanschaf van uw zonnepanelen.

Verduurzaming

De woningen die wel al zonnepanelen hebben dragen hun steentje bij aan de verduurzaming van de woning. Zij voorzien in hun eigen stroom, dus besparen geld!

Subsidie zonnepanelen

De overheid komt je tegemoet. Je betaalt geen btw!

Met ingang van 1 januari 2023 geldt een btw tarief van 0%. Dat btw-tarief van 0% geldt alleen voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning.

Salderen

Met zonnepanelen bespaar je flink op je energiekosten. Je kunt er zelfs aan verdienen. De energie die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik. Dat heet salderen.

Op dit moment geldt dat je de energie die je hebt opgewekt mag wegstrepen tegen de energie die je hebt verbruikt. Bij de verrekening op de jaarnota van jouw energiebedrijf  wordt voor beide hetzelfde tarief gebruikt.

Energieloket

Het Drents energieloket geeft informatie en helpt bij het vinden van de goede energiebesparende maatregelen

Zonnepanelen Rolde

Ook de gemeente Aa en Hunze geeft informatie over het opwekken van energie door zonnepanelen. Kijk eens op de website van de gemeente.

Advies of informatie ?

Uiteraard helpen wij je graag met jouw vragen over zonnepanelen. Wij informeren je over:

Wij bespreken deze onderwerpen graag met je. Wil je dat wij langskomen? Laat het ons weten.