Zonnepanelen Utrecht
Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

In Utrecht kunt u energie besparen met het plaatsen van zonnepanelen! Daardoor bespaart u geld!  U levert een bijdrage aan het terugdringen van CO2! Utrecht is vandaag al druk bezig met de energie van morgen.

Met het plaatsen van zonnepanelen levert u een belangrijke bijdrage aan een beter klimaat. Maar, zeker niet onbelangrijk, u bespaart geld! Natuurlijk kost het kopen van zonnepanelen geld. Maar uiteindelijk levert het u geld op.

Is mijn dak geschikt?

Landelijk gaan 1,5 miljoen huishoudens u voor met het plaatsen van zonnepanelen. Veel daken zijn geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. De gemeente Utrecht heeft dat in beeld gebracht met behulp van een zonnekaart. U ziet hier een fragment van de kaart.

Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

Kaartfragment: Zonnekaart Utrecht

De zonnekaart is een website van de gemeente Utrecht. De gemeente laat zien op welke daken voldoende zon schijnt voor het plaatsen van zonnepanelen. Uw dak hoort daarbij. Neem zelf ook eens een kijkje op de zonnekaart van Utrecht.

De zonnekaart geeft dus aan dat de hoeveelheid zon bepaalt of uw dak geschikt is. Onze dakscan geeft u een beeld van de geschiktheid van het dak voor het plaatsen van zonnepalen. Gebruik deze dakscan!

Doet u mee?

Geschat wordt dat ca 32.000 woningen in Utrecht al zonnepanelen hebben. Dat zou betekenen dat er nog ca. 128.000 woningen van zonnepanelen kunnen worden voorzien. Al die panelen leveren een wezenlijke bijdrage aan de verduurzameling. De eigenaren van die panelen besparen op energie en op geld!

De gemeente Utrecht stimuleert de inwoners om te verduurzamen. Misschien komt u in aanmerking voor een duurzaamheidslening. Kijk daarvoor op de website van Utrecht.

Aandachtspunten kopen zonnepanelen

Er komt veel bij kijken als u besluit zonnepanelen te kopen. Wij helpen u graag!

Zonnepanelen op maat

Onze adviezen en offertes gaan uit van het thema “zonnepanelen op maat”.

Het plaatsen van zonnepanelen is altijd maatwerk! U heeft ongetwijfeld uw eigen wensen. Maar ook de situatie van uw dak bepaalt de mogelijkheden. Daarom spreken wij over zonnepanelen op maat. Samen zorgen we voor een goed beeld van (on)mogelijkheden.

We zorgen dat de zonnepanelen optimaal, dus op maat, worden geplaatst. U ontvangt van ons een legplan waarop u kunt zien waar en hoeveel panelen kunnen worden geplaatst. Op basis daarvan berekenen we dan de kosten, de mogelijke opbrengst en terugverdientijd.

Wij informeren u over deze onderwerpen zodat u beter een keuze kunt maken.

Onze 5 zekerheden:

  • Persoonlijk en deskundig advies

  • Maatwerk

  • Heldere afspraken

  • Goede prijs

  • Betaling na oplevering

Met het plaatsen van zonnepanelen levert u een belangrijke bijdrage aan een beter klimaat. Uw CO2-uitstoot wordt sterk verminderd!