Zonnepanelen Hoogeveen

Zonnepanelen aanschaffen is slim besparen! Ook in Hoogeveen is jouw dak geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. De gemeente Hoogeveen denkt met je mee!

Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

Transitievisie Warmte Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen heeft de Transitievisie Warmte vastgesteld. In deze Transitievisie Warmte is op hoofdlijnen uitgewerkt hoe de weg naar een aardgasvrij Hoogeveen in 2050 eruit gaat zien.  Het eerste wijkuitvoeringsplan (WUP) zal in 2022 worden opgesteld. Op korte termijn is het doel om zoveel mogelijk huiseigenaren in beweging te krijgen voor het uitvoeren van maatregelen.

Zonnepanelen plaatsen

Met het plaatsen van zonnepanelen hoef je niet te wachten op de uitvoering van de gemeentelijke plannen. Je kunt nu al zelf energie opwekken en daardoor geld besparen. Het plaatsen van zonnepanelen kost geld maar levert een forse jaarlijkse besparing op de energie en op de energiekosten.

Is mijn dak geschikt?

Jouw dak is mogelijk ook geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Zon is er voldoende, ruimte op jouw dak mogelijk ook. Beide zijn voorwaarden voor een mooie opbrengst. Met onze gratis dakscan ontvang je alle informatie die nodig is om een goed besluit te nemen.

Gratis dakscan

Onze gratis dakscan geeft je een beeld van de geschiktheid van het dak voor het plaatsen van zonnepalen. We laten je zien hoeveel zonnepanelen je kunt plaatsen en wat het rendement kan zijn. Onmisbare informatie om te besluiten.

Zonnepanelen en eigen stroom

Zonnepanelen geven je toegang tot eigen stroom. Twijfel je nog? Inmiddels zijn landelijk 1,5 miljoen huishoudens voorzien van zonnepanelen; ca 20 % van alle huishoudens. In Hoogeveen hebben dan nu ca 3.600 woningen al zonnepanelen. Dat betekent dat er nog ruim 14.000 woningen te gaan zijn.

Besparen op energie

3.600 huizen in Hoogeveen besparen al op energie. Zij zorgen al voor een beter milieu, zorgen voor een vermindering van de CO2 uitstoot en zijn duurzaam. En misschien nog wel belangrijker: zij besparen op de energiekosten. Niet onbelangrijk als u de ontwikkeling van de energiekosten volgt. Met het kopen van zonnepanelen verdien je een deel van die kosten direct terug.

Prijs zonnepanelen

De prijs voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen is vooraf nooit precies aan te geven. De prijs is afhankelijk van tal van factoren die bij ieder huist verschilt. Je kunt dan denken aan:

  • Geschiktheid van het dak (plat of schuin)

  • Kwaliteit van het dak

  • Ligging van het dak

  • Vermogen van de zonnepanelen (hoeveelheid Wattpiek Wp)

  • Gebruik van (micro)omvormers

  • Verbeteringen in de meterkast

  • Leidingwerk

  • Graafwerkzaamheden

  • Garanties

We geven je een indicatie van de prijs gebaseerd op een schuin dak met één legveld en een seriegeschakelde omvormer:

Wattpiek zonnepanelenTotale vermogenIndicatie KWh opbrengst per jaarKosten excl. btw
8 panelen435348031504100-4300
10 panelen435435039004900-5100
12 panelen435522047005700-5900

De prijzen zijn exclusief btw. 

Met ingang van 1 januari 2023 geldt een btw tarief van 0%. Dat btw-tarief van 0% geldt alleen voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning.

Het 0%-tarief geldt ook voor bijvoorbeeld de aanleg van kabels, het montagemateriaal en zogenoemde optimizers en omvormers. En voor de aanpassing van de meterkast in verband met de aanschaf van uw zonnepanelen.

Zonnekaart Hoogeveen

De zonnekaart van Hoogeveen  geeft voor iedere woning in Hoogeveen een beeld van de zonne-energieopbrengst. Het laat het dakvlak zien en geeft de zoninstraling weer. De meeste daken zijn geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen!

Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

Kaartfragment: Zonnekaart Hoogeveen

Kijk zelf ook eens op de zonnekaart van Hoogeveen

Subsidie zonnepanelen

De overheid komt je tegemoet.

Met ingang van 1 januari 2023 geldt een btw tarief van 0%.

Dat btw-tarief van 0% geldt alleen voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning.

Salderen

Met zonnepanelen bespaar je flink op je energiekosten. Je kunt er zelfs aan verdienen. De energie die je teruglevert wordt verrekend met je verbruik. Dat heet salderen.

Op dit moment geldt dat je de energie die je hebt opgewekt mag wegstrepen tegen de energie die je hebt verbruikt. Bij de verrekening op de jaarnota van jouw energiebedrijf  wordt voor beide hetzelfde tarief gebruikt.

Energieloket

Het Drents energieloket geeft informatie en helpt bij het vinden van de goede energiebesparende maatregelen

Zonnepanelen Hoogeveen

Ook de gemeente Hoogeveen geeft informatie over het opwekken van energie door zonnepanelen. Kijk eens op de website van de gemeente.

Advies of informatie ?

Uiteraard helpen wij je graag met jouw vragen over zonnepanelen. Wij informeren je over:

Wij bespreken deze onderwerpen graag met je. Wil je dat wij langskomen? Laat het ons weten.