Zonnepanelen Assen
Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

Zonnepanelen in Assen leveren geld op!

U kunt energie en geld besparen. Ook jouw dak in Assen is geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen!

Zonnepanelen en eigen stroom

Twijfel je nog? Inmiddels zijn landelijk 1,5 miljoen huishoudens voorzien van zonnepanelen; ca 20 % van alle huishoudens. In Assen hebben dan nu ca 6.500 woningen al zonnepanelen. Dat betekent dat er nog ruim 26.000 woningen te gaan zijn.

De woningen die wel al zonnepanelen hebben dragen hun steentje bij aan de verduurzaming van de woning. Zij voorzien in hun eigen stroom, dus besparen geld!

Prijs zonnepanelen

De prijs voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen is vooraf nooit precies aan te geven. De prijs is afhankelijk van tal van factoren die bij ieder huist verschilt. Je kunt dan denken aan:

 • Geschiktheid van het dak (plat of schuin)

 • Kwaliteit van het dak

 • Ligging van het dak

 • Vermogen van de zonnepanelen (hoeveelheid Wattpiek Wp)

 • Gebruik van (micro)omvormers

 • Verbeteringen in de meterkast

 • Leidingwerk

 • Graafwerkzaamheden

 • Garanties

We geven je een indicatie van de prijs gebaseerd op een schuin dak met één legveld en een seriegeschakelde omvormer:

Wattpiek zonnepanelen Totale vermogen Indicatie KWh opbrengst per jaar Kosten excl. btw
8 panelen 435 3480 3150 4100-4300
10 panelen 435 4350 3900 4900-5100
12 panelen 435 5220 4700 5700-5900

De prijzen zijn exclusief btw.

Met ingang van 1 januari 2023 geldt een btw tarief van 0%. Dat btw-tarief van 0% geldt alleen voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning.

Zonnekaart Assen

De zonnekaart geeft dus aan dat de hoeveelheid zon bepaalt of uw dak geschikt is. Onze dakscan geeft u een beeld van de geschiktheid van het dak voor het plaatsen van zonnepalen. Gebruik deze dakscan!

Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

Kaartfragment: Zonnekaart Assen

Kijk zelf ook eens op de zonnekaart van Assen.

Gratis dakscan

De zonnekaart geeft dus aan dat de hoeveelheid zon bepaalt of jouw dak geschikt is. Onze gratis dakscan geeft je een beeld van de geschiktheid van het dak voor het plaatsen van zonnepalen. We laten je zien hoeveel zonnepanelen je kunt plaatsen en wat het rendement kan zijn. Onmisbare informatie om te besluiten.

Subsidie zonnepanelen

De overheid komt je tegemoet.

Met ingang van 1 januari 2023 geldt een btw tarief van 0%. Dat btw-tarief van 0% geldt alleen voor de levering en installatie van zonnepanelen op of bij een woning.

Het 0%-tarief geldt ook voor bijvoorbeeld de aanleg van kabels, het montagemateriaal en zogenoemde optimizers en omvormers. En voor de aanpassing van de meterkast in verband met de aanschaf van uw zonnepanelen.

Salderen

Met zonnepanelen bespaar je flink op je energiekosten. Je kunt er zelfs aan verdienen. De energie die je terug levert wordt verrekend met je verbruik. Dat heet salderen.

Op dit moment geldt dat je de energie die je hebt opgewekt mag wegstrepen tegen de energie die je hebt verbruikt. Bij de verrekening op de jaarnota van jouw energiebedrijf  wordt voor beide hetzelfde tarief gebruikt.

Energieloket

Het Drents energieloket geeft informatie en helpt bij het vinden van de goede energiebesparende maatregelen

Advies of informatie ?

Uiteraard helpen wij je graag met jouw vragen over zonnepanelen. Wij informeren je over:

Wij bespreken deze onderwerpen graag met je. Wil je dat wij langskomen? Laat het ons weten.

Zonnepanelen op maat

Ons thema is “zonnepanelen op maat”. Een goed advies en een passende offerte kunnen niet op basis van onze website-informatie. Het plaatsen van zonnepanelen is altijd maatwerk! Je hebt ongetwijfeld jouw eigen wensen. Maar ook de situatie van jouw dak bepaalt de mogelijkheden. Daarom spreken wij over zonnepanelen op maat. Samen zorgen we voor een goed beeld van (on)mogelijkheden.

Legplan

We zorgen dat de zonnepanelen optimaal, dus op maat, worden geplaatst. Je ontvangt van ons een legplan waarop je kunt zien waar en hoeveel panelen kunnen worden geplaatst. Op basis daarvan berekenen we dan de kosten, de mogelijke opbrengst en terugverdientijd.

Onze 5 zekerheden:

 • Persoonlijk en deskundig advies

 • Maatwerk

 • Heldere afspraken

 • Goede prijs

 • Betaling na oplevering

Met het plaatsen van zonnepanelen lever je een belangrijke bijdrage aan een beter klimaat. Uw CO2-uitstoot wordt sterk verminderd! Slim besparen op energie en kosten.