Energie besparen

Energie besparen met zonnepanelen. Zonnepanelen zetten zonne-energie om in stroom. In onze offerte geven we altijd, met een grafiek, een beeld wat de stroomopbrengst kan zijn van de zonnepanelen die u koopt. De besparing op energie is uiteraard afhankelijk van de panelen en natuurlijk van de uren zonneschijn. Op de website van het KNMI externe link vinden we de maandcijfers van het aantal zonneschijnuren, ook in uw regio.

Zonnepanelen geplaatst op schuin dak

Globaal ziet een grafiek er zo uit:

Voorbeeld grafiek energie besparen met het kopen van zonnepanelen

De voordeligste maanden voor het besparen van energie zijn de maanden april tot en met augustus.
Dat zijn dus de maanden waarin u de meeste energie bespaart. Energiebesparing is optimaal als u ook kiest voor wassen, drogen etc. op die momenten waarop de zon schijnt. U gebruikt dan de energie direct voor het huishouden. Of, u kunt uw elektrische auto aansluiten op uw eigen laadpaal. De energie die u niet direct gebruikt wordt terug geleverd aan de energiemaatschappij of kunt u zelf opslaan in uw thuisbatterij. Dat ziet u later op de jaarafrekening.

Energie besparen is dus niet echt moeilijk, maar vraagt wel een goede keuze. Wij helpen u graag bij het maken van die keuze!

Milieu Centraal geeft inzicht in de cijfers rond energieverbruik en mogelijkheden om te besparen. Klik hier voor de website van Milieu Centraal.